A NATO Puma 3 AE UAS-t rendelt az AeroVironmenttől

| |

A NATO Támogató és Beszerzési Ügynöksége (NSPA) 4 Puma 3 AE UAS-t rendelt az AeroVironmenttől. A megrendelések egy három éves szerződés részeként valósultak meg, ami szerint a NATO Támogató és Beszerzési Ügynöksége taktikai pilótanélküli légi rendszer biztosít több NATO tagállamnak. Ez a szerződés egy további két év logisztikai támogatás lehetőségét is magában foglalja a Raven, Wasp és Puma UAS számára.

A kézből indítható, 6.8 kg-os Puma 3 AE 2.8 méteres szárnyfesztávolsággal rendelkezik, akár 2,5 órát is képes repülni és mind szárazföldi mind vízi bevetésre alkalmas. A drón hatótávolsága hagyományos antennával 20 km, az AeroVironment nagy hatótávolságú nyomkövető antennájával (LRTA) akár 60km is lehet. Emellett a rendszer csökkentett rendszercsomagolással rendelkezik, repülhető konfigurációval és földi vezérlőállomással van ellátva. A minden környezetben működő Puma 3 AE képes vízben vagy szárazföldön leszállni, a továbbfejlesztett taktikai képalkotás érdekében Mantis i45 EO/ IR szenzorkészlettel van ellátva.

Az AeroVironment taktikai UAS-családja jelenleg az Egyesült Államok Védelmi Minisztérium (DoD) összes pilótanélküli repülő járművének többségét alkotja és a több mint 50 szövetséges államnak biztosít pilótanélküli légi járműveket.

(Forrás: https://www.unmannedsystemstechnology.com/2021/04/puma-3-ae-uas-selected-for-nato-defense-forces/)

Előző

A Blade amerikai cég 20 eVTOL-t szeretne vásárolni a Beta Technologies-tól 2024-ig

A rendőrség Kaliforniában a drónok vízi mentésre való használatát teszteli

Következő