A Volocopter és a Geely közösen tartanak bemutatót a 2021-es Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon

| |

A Volocopter és a Geely tegnap bejelentették, hogy a két cég közösen fogja bemutatni valós méretben a 2X eVTOL-t (elektromos, függőleges fel-, és leszállásra képes jármű) április 21-e és 28-a között a Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon. A két cég szeretné kiemelni az eggyüttműködésüket, illetve a látogatóknak lehetőséget adnak arra, hogy tanuljanak a kiállított járműről így bemutatva az UAM lehetőségeit Kínában.

A eVTOL taxi technológiát megújító Volocopter kitaposta az utat a légi taxis szolgáltatások kialakításához világszerte. A Geelyvel 2019-ben megkezdődött stratégiai eggyüttműködés óta a Volocopter elkezdte bemutatni ezeket a szolgáltatásokat Kínában és elkezdte kialakítani a rendszert ehhez a szolgáltatáshoz és a termeléshez.

A Volocopter a jövőbeli szolgáltatásaihoz az ötödik generációs légi járművét fogja alkalmazni, a VoloCity-t, amely jelenleg a EASA hitelesítésére vár. Az új modell gyorsabb lesz (110 km/h sebességel lesz képes repülni) illetve több ideig tud majd repülni, mint a korábbi modellek.

(Forrás: https://www.urbanairmobilitynews.com/air-taxis/volocopter-geely-to-jointly-showcase-at-shanghai-auto-exhibition-2021/)

Előző

A NASA marsi helikoptere, az Ingenuity sikeresen repült a Marson

Az XTI cég a TriFan 600 VTOL-t Észtországban próbálja ki

Következő