Dél-Korea közel 37.6 millió USD-t költ “drónrendőrök” -re

| |

Dél-Korea Tudományos és Technológiai Minisztériuma ezen a héten bejelentette, hogy az ország közel 37.6 millió USD-t fog arra költeni, hogy “drónrendőröket” telepítsen repülőterek és atomerőművek közelében a szabályszegő drónok elhárítására. A drónok felhasználása a szomszédos Észak-Korea elleni védelmet is magába foglalja.

Előző év szeptemberében a dél-koreai Incheon Nemzetközi Repülőtér közelében repülő drónok miatt öt repülőgép kényszerült kényszerleszállást végrehajtani egy közeli repülőtéren Gimpoban. Összesen 185 hasonló repülésbiztonsági szabályszegési eset történt 2016-2020 júliusa között Dél-Korea Infrastruktúra és Közlekedési Minisztériumának adatai szerint.

Ezenkívül Észak-Korea 2014 óta küld pilóta nélküli légijárműveket Dél-Korea területére, amire a dél-koreai erők figyelmeztető lövésekkel reagáltak 2016-ban.

A “drónrendőrök” közösen fogják megfigyelni azokat a területeket, ahol a drónos repülések tilosak. A “drónrendőrök” a szabályszegő drónokat földi radarok segítségével leállítják vagy meghekkelik. Abban az esetben, ha a szabályszegő drónok rendszerének leállítása nem lehetséges, a “drónrendőrök” egy háló segítségével fogják elkapni a szabálysértő drónokat.

(Forrás: https://www.urbanairmobilitynews.com/defence/south-korea-to-spend-usd37-6-million-on-drone-cops/)

Előző

A Blue Bear a új technológiája a BVLOS műveleteket végrehajtó drónrajokat segíti

A szingapúri kikötő drónos tengeri műveletek kutatására hoz létre kutatóközpontot

Következő