Az új amerikai szabályozások lehetővé teszik a drónok éjszakai illetve emberek feletti üzemeltetését

| |

Az Egyesült Államok Föderációs Repülési Hivatala (FAA) szerdán bejelentette, hogy a végleges szabályozások amelyek előző decemberben lettek bemutatva, most életbe léptek. Az új szabályok lehetővé teszik, hogy a drónpilóták este és emberek felett is üzemeltessék drónjaikat. Az új szabályozások előtt a kisdrónos műveleteket nem lehetett végrehajtani emberek felett a drónpilóta kivételével.

Az ütközések elkerülésének érdekében jelzőfényekkel kell ellátni a drónokat az éjszakai műveletekhez. Bizonyos műveleteknél, amelyek más járművek feletti repülést foglalnak magukba, különösen fontosak lehetnek ezek a jelzőfények.

Az új szabályok szerint a drónokat nem kell csatlakoztatni az internethez, hogy helybeli adatokat vigyenek át, de a drónos azonosító üzeneteit továbbítaniuk kell rádiófrekvenciás kommunikáción keresztül.

Egy további lényeges változtatás a 2019-es szabályozásokhoz képest, hogy az üzemeltetett drónok nem rendelkezhetnek olyan kiálló propellerekkel amelyek kárt tehetnek az emberi bőrben.

(Forrás: https://dronelife.com/2021/04/22/whats-next-for-u-s-drone-regulations-lisa-ellman-arjun-garg-comment/, https://www.urbanairmobilitynews.com/emerging-regulations/significant-step-forward-new-regulations-allowing-drones-to-fly-over-people-and-at-night-in-u-s-take-effect/)

Előző

Drónokat használnak a balatonboglári rendőrök közúti ellenőrzéshez

Drónok alkottak QR kódot Sanghaj egén

Következő