A Dufour Aerospace hibrid eVTOL fejlesztésére szerzett támogatást

| | ,

A svájci cég bejelentette, hogy további támogatást szerzett a hibrid eVTOL (elektromos függőlegesen fel- és leszállásra képes jármű) személyszállító légijárművének az előgyártásához és engedélyeztetéséhez. A támogatási kört a session.vc startup befektető vezette több másik támogató mellett. Az új támogatást többek között a hibrid eVTOL kereskedelmi megjelenésének elindítására fogják felhasználni.

A Dufour Aerospace eVTOL egy döntött szárnyú technológián alapszik, amely lehetővé teszi, hogy a légijármű ne csupán függőleges fel-és leszállás végrehajtására legyen alkalmas, hanem hogy hatékonyabban haladjon, amely az elektromos repülés egyik fő jellegzetessége. A Dufour Aerospace sikeresen, nagy számban megépítette az eVTOL prototípusát és sikeresen teljesítette a légijármű több mint 600 repülésből álló repülési tesztszakaszát.

A sikereknek köszönhetően a cég jelenleg az aEro3 személyszállító légijármű feljesztésén dolgozik, amely egy döntött szárnyú, pilótával irányított légijármű lesz. Az aEro3 1000 km-t lesz képes repülni, elsősorban egészségügyi szállításra és városi műveletek elvégzésére lesz alkalmas. A cég következő lépése a hibrid eVTOL személyszállító légijármű prototípusának legyártása lesz.

(Forrás: https://www.urbanairmobilitynews.com/air-taxis/dufour-aerospace-attracts-further-funding-to-accelerate-hybrid-evtol/, https://www.suasnews.com/2021/04/dufour-aerospace-receives-funding-from-session-vc-and-existing-investors-to-accelerate-growth/)

Előző

A Mejzlik Propellers és a UBIQ Aerospace az UAV eszközök propellereinek jegesedése elleni megoldást fejleszt

Az Egyesült Arab Emírségekben drónokkal keresik a bűnözőket

Következő