Ausztrália XAG drónok segítségével veszi fel a harcot az inváziós gyomokkal

| |

Márciusban az XAG Ausztrália létrehozott egy együttműködést az Upper Snowy Landcare-el, hogy felvegye a harcot az invazív teff gyomnövénnyel. Egy flottányi XAG mezőgazdasági drónt arra használnak fel, hogy innovatív megoldást találjanak a gyomnövények pontosabb permetezésére.

Ausztráliában a gazdaságilag legkártékonyabb invazív fajok a gyomnövények. Amellett, hogy a biodiverzitás csökkenését idézik elő, ezek a gyomnövények komoly kockázatot jelentenek az élelmezésbiztonság szempontjából is. Az Ausztrál Mezőgazdasági, Víz és Környezeti Minisztérium szerint a gyomnövények évente körübelül 4 milliárd dollárnyi kárt okoznak a mezőgazdaságban.

Az Ausztrál Gyomnövény Stratégia 2017-2027 végrehajtása során az gyomírtásra irányuló innovatív megoldások előnyt élveznek. A drónok gyomírtásra való felhasználása biztonságos, földkímélő, költséghatékony és fenntartható megoldás.

(Forrás: https://www.suasnews.com/2021/04/xag-drones-joining-australian-taskforce-to-defend-land-from-invasion-of-noxious-weed/)

Előző

Az Indiai Polgári Repülési Főigazgatóság jóváhagyott 2 megvalósíthatósági tanulmányt a Covid vakcina drónokkal való szállításáért

A drónszerű hoverboardok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek

Következő