Az Indiai Polgári Repülési Főigazgatóság jóváhagyott 2 megvalósíthatósági tanulmányt a Covid vakcina drónokkal való szállításáért

| |

Az Indiai Polgári Repülési Főigazgatóság (DGCA) jóváhagyott 2 olyan megvalósíthatósági tanulmányt, amelyeknek célja a drónokkal történő vakcinaszállítás.

A hatóság engedélyt adott az Indiai Orvosi Kutatási Tanácsnak (ICMR) és a Kanpuri Indiai Technológiai Intézetnek (IIT), hogy a Covid-19 vakcinák drónokkal való szállításának kivitelezését vizsgálják. A tanulmányt az IIT egyetem területén fogják megvalósítani. Az IIT az indiai dróntechnológia csúcsán áll, elsősorban a drónhelikopterükről híres.

A célra felhasznált drón mind hosszú távú megfigyelésre mind vakcinaszállításra alkalmas. A helikopter 5 kg-os hasznos teher esetén 50 km-t képes repülni. Kevesebb hasznos teher szállítása esetén a helikopter akár 100 km-t is képes megtenni.

A DGCA a Telangana államnak is engedélyezte, hogy Covid vakcina drónokkal való szállításának kivitelezhetőségét vizsgálja.

(Forrás: https://www.urbanairmobilitynews.com/medical-pharmaceutical-transport/india-dgca-approves-2-feasibility-studies-for-delivering-covid-vaccines-by-drone/)

Előző

A Wingcopter bemutatta a világ első olyan szállítódrónját, amely egyszerre három csomag szállítására képes

Ausztrália XAG drónok segítségével veszi fel a harcot az inváziós gyomokkal

Következő