A Wingcopter bemutatta a világ első olyan szállítódrónját, amely egyszerre három csomag szállítására képes

| |

A német fejlesztéssel, gyártással és szolgáltatással foglalkozó cég bemutatta a Wingcopter 198-at, a világ első olyan szállítódrónját, amely egyszerre akár három csomag szállítására is képes.

A Wingcopter 198, a korábbi modellekhez hasonlóan, a cég billenőrotoros technológiáját alkalmazza. A Wingcopter drónok függőleges irányú fel-és leszállást biztosítanak egy finom átmenettel az előre repülésre. Ez a hatékony technológia hozzájárul a drónok hosszabb repülési idejéhez és teljesítményéhez. A Wingcopter 198 6 kg hasznos terhet képes szállítani egy 75 ms-es távon egy töltéssel, vagy akár 110 km-et is képes repülni kisebb csomaggal – rossz időjárási körülmények között is. A légijármű maximum150 km/h sebessége lehetővé teszi a gyors csomagkiszállításokat is.

A nagy teljesítmény mellett a Wingcopter 198 kifejezetten hatékony, mivel egyszerre akár három csomag különböző helyszínre történő kiszállítására is képes, amely nagy előnyt jelenthet az ellátási láncszolgáltatók számára.

Továbbá a Wingcopter 198 szoftvere és kezelőfelülete úgy lett kialakítva, hogy a felhasználó minél egyszerűbben és hatékonyabban tudja használni.

A szoftver, a hardver és a kezelhetőség különleges kombinációja a Wingcopter 198-et ideálissá teszi egészségügyi, felhasználói cikkek és élelmiszerek szállítására.

(Források: https://www.suasnews.com/2021/04/wingcopter-announces-worlds-first-triple-drop-delivery-drone-to-power-logistical-highways-in-the-sky/, https://dronelife.com/2021/04/27/wingcopter-triple-drop-delivery-drone/, https://www.drones-magazin.de/news/triple-drop-lieferdrohne-von-wingcopter/)

Előző

Roland Berger: Az Urban Air Mobility ipar rohamos növekedése várható

Az Indiai Polgári Repülési Főigazgatóság jóváhagyott 2 megvalósíthatósági tanulmányt a Covid vakcina drónokkal való szállításáért

Következő