A Robotic Skies mesterséges intelligenciával ellátott drónkarbantartási szolgáltatást nyújt

| |

A Robotic Skies-nak több mint 225 olyan helyi szolgáltatási állomása van a világ 50 országában amely drónok karbantartását biztosítja.

Egy jól szervezett drónkarbantartási rendszer értékét nem szabad alábecsülni. Ha egy drón balesetet szenved, a baleset okozta drónra, magántulajdonra vagy emberekre gyakorolt negatív hatás visszafordíthatatlan is lehet. Így a drónkarbantartó rendszerek célja az, hogy a balesetet megelőzve felmérjék a drón állapotát és kicseréljék a szükséges alkatrészeket.

Ahhoz, hogy ez zökkenőmentesen menjen, a drónrendszer teljeskörű megértésére van szükség, így egy széleskörű karbantartási terv jöhet létre.

A Robotic Skies az elmúlt hét évben ilyen széleskörű karbantartási tervek kidolgozásán dolgozott és minden új drón a rendszerükben további információval szolgál a drónrendszerekről és a drónok karbantartási igényeiről. Az összegyűjtött adatot pedig arra használja fel a cég, hogy mesterséges intelligencia segítségével fejlessze a karbantartói szolgáltatásuk hatékonyságát.

A mesterséges intelligencia által kínált eredmények tovább növelik a megértést a légijármű karbantartási szükségleteiről, sebezhetőségéről. Ez nem csupán a drónüzemeltetőket segíti abban, hogy drónjaik a levegőben maradhassanak, de a drónok pozitív megítélését és elfogadását segítheti.

(Forrás: https://www.commercialuavnews.com/infrastructure/how-ai-enhanced-predictive-maintenance-will-advance-the-drone-industry)

Előző

Átadták Magyarország első hidrogén töltőjét, jön a Nemzeti Hidrogénstratégia

Az FAA kiterjesztette a biztonság bejelentési programját a drónos eseményekre is

Következő