Az FAA kiterjesztette a biztonság bejelentési programját a drónos eseményekre is

| |

Az Federal Aviation Authority (FAA) kiterjesztette a Repülésbiztonság Bejelentési Programját (ASRP) a drónos műveletekre is.

A Hivatal szerint ez az intézkedés biztosítani fogja, hogy az összegyűjtött adatok hasznos információkat biztosítsanak a repülős közösségnek.

Az FAA Repülésbiztonsági Bejelentési Programja az építő jellegű megközelítéssel teret enged a névtelen, nem büntetőleges bejelentéseknek. Így ha a bejelentés akár a drónos szabályozások megszegését is tartalmazza, büntetés kiszabására nem kerül sor abban az esetben ha:

  1. A szabályszegés nem figyelmetlenségből és nem szándékosan történt;
  2. A szabályszegés során nem történt bűncselekmény, baleset, vagy a szabályszegés nem a drónpilóta szakképzetlenségéből adódott;
  3. A szabályszegő az elmúlt 5 évben nem szegte meg az FAA szabályait; és
  4. A szabályszegő személy a szabályszegést követő 10 napban emailben vagy levélben tájékoztatja a NASA-t.

A NASA Repülésbiztonság Bejelentési Programja a bizalmas bejelentéseket elemezni fogja és az ebből származó repülésbiztonsági adatokat elérhetővé fogja tenni a repülős közösségnek.

(Forrás: https://www.unmannedairspace.info/latest-news-and-information/faa-extends-safety-reporting-programme-to-include-events-relating-to-unmanned-systems/)

Előző

A Robotic Skies mesterséges intelligenciával ellátott drónkarbantartási szolgáltatást nyújt

Ma van a Drónok Világnapja

Következő