Az angol kormány támogatja a szállító drónoknak és a légi taxiknak egy légi szerkezet kialakítását

| | ,

Egy angol, drónos infrastruktúrával foglalkozó cég, az Urban-Air Port®, bejelentette, hogy az Altitude Angel-el és a Safeguard Vertiports-al közösen egy biztonságos, átlátható, légi rendszer kialakításán dolgozik, amely a jövőbeli városi drónos műveleteket segítheti.

A rendszerben kialakított “légi utak” lehetővé teszik majd a teher- és személyszállítást végző drónos műveleteket. A programot- amely az első ilyen jellegű infrastrukturális program a világon – még ebben az évben fogják bemutatni Coventryben.

Az új légi utak kezdetben el lesznek választva a létező légi folyosóktól és egy sokkal alacsonyabb magasságban fognak elhelyezkedni. A légi utakat stratégiai pontok között fogják létrehozni, utaktól és épületektől távol. Amint a légi utak környezeti előnyeit és biztonságát szemléltetni tudják, az utak fokozatosan be lesznek vonva az általános légi közlekedésbe.

Mivel a program elősegítheti a környezetkímélő közlekedés elterjedését Angliában illetve nagy előnyt jelenthet az angol technológia fejlődésében, így az angol kormány támogatja a légi utak kialakítását.

Előző

A Sinclari Egyetem átadta a világ első drónos alapdiplomáját

Egy új eggyüttműködés keretében dróntechnológiai kutatások is indulhatnak Győrben

Következő

Leave a Comment