Hogyan segíthetnek a drónok az egészséges életmódban?

| | ,

Az elmúlt években számos olyan drónprototípust fejlesztettek ki, amely segítheti a sportok szélesebb körű elterjedését.

A WHO adatai szerint 1975 óta világszerte háromszorosára nőtt a túlsúlyos felnőttek száma. 2016-ban több mint 1.9 milliárd felnőtt volt túlsúlyos, közülük több mint 650 millióan az elhízott kategóriába estek.

Az elmúlt évtizedben több drónfejlesztő azon dolgozott, hogy drónok segítségével vegye fel a harcot az elhízással szemben.

Joggobot

A Joggobotot a Melbourni RMIT Egyetem játékfejlesztő laboratóriumában készítették el 2012-ben. A drónt azért hozták létre, hogy mind a hobbi mind a professzionális futókat motiválja, mint egy futótárs.

A Joggobot működése az alábbi: a futó egy speciális kék és narancsszínű foltokkal ellátott pólót viselve tudja irányítani a drónt, amely a színes polót követve repül a felhasználó után. Sajnos a Joggobot csak egyenes terepen tudja követni a futót, így dinamikusabb futásokhoz nem alkalmas.

Traverse

Egy másik fitnesz drón prototípusát, a Traverset, a dél-koreai Hongik Egyetem hallgatói fejlesztették ki 2020-ban. A Traverse, a Joggobothoz hasonlóan egy személyi trénerként funkcionál a futók számára.

Ám a Joggobottal szemben, a Traverse sokkal több funkcióval van ellátva: a drón képes a futó sebességét, teljesítményét és technikáját figyelni illetve segíti a futót abban, hogy javítson a tartásán.

Mikor válhatnak a fitnesz drónok általánosan elterjedtté?

Jelenleg a sportok terén a drónokat elsősorban videófelvételek készítésére használják. A drónos felvételek segíthetik a profi sportolókat és csapatokat abban, hogy a taktikájukat és a technikájukat fejlesszék. Bár jelenleg a hobbi sportoláshoz alkalmas drónok csupán prototípusok, az egyre növekvő igény segítheti a hobbi jellegű fitnesz drónok szélesebb körű elterjedését.

Előző

A Skyport és a Kongsberg Geospatial a BVLOS drónos műveletek támogatásán dolgozik

Az Aerialoop új payload doboza akár 3 pizza kiszállítását is lehetővé teszi Ecuadorban

Következő

Leave a Comment