Egy tanulmány szerint a drónos repülések széleskörű elterjedésének útjában elsősorban a rossz időjárási körülmények állnak

| |

Egy új tanulmány a “Weather constraints on global drone flyability” (magyarul: A globális drónos repülést korlátozó időjárási tényezők) azt vizsgálta meg, hogy az időjárási körülmények és jelenségek- mint például az eső vagy a hőmérséklet- hogyan befolyásolják a drónok repülési képességét.

A kutatók megállapították, hogy a legtöbb drón 0 és 40 °C fok között képes operálni, 10 m/s-os szélsebesség mellett képes repülni és nem tud esőben repülni. A kutatásban az ERA5 adatbázisának 10 éves időjárási elemzését hasonlították össze a drónok időjárási ellenálllóképességével, és megállapították, hogy a rossz időjárási körülmények számottevően csökkentik a drónos repülések időintervallumát.

Ezért a kutatók a drónok szélsebesség ellenállásának és az üzemelési hőmérsékletének növelését, illetve a csapadékkal szembeni ellánállásának javítását javasolják, ami a drónok repülési képességét átlagosan 40%-ról 87%-ra növelné. A kutatók továbbá hangsúlyozták a drónok időjárással kapcsolatos szabványainak fontosságát. Ezenkívül a pontos időjárási előrejelzés tovább segítheti a drónos műveletek optimalizációját.

A teljes cikk angolul itt elérhető: https://www.nature.com/articles/s41598-021-91325-w#Sec2

Előző

A Frost& Sullivan új tanulmánya szerint a kereskedelmi drónpiac értéke 2025-re meghaladhatja a 22 milliárd dollárt

A Hera Drone Hub az Altitude Angelt választotta az UTM szolgáltatások biztosítására

Következő

Leave a Comment