DRONEII tanulmány: a drónipar elvárásai és a valóság, illetve a Covid-19 hatásai

| |

A DRONEII éves 2020-as évre fókuszáló tanulmányában összesen 697-en vettek részt 75 országból. A résztvevőket az iparral kapcsolatos meglátásaikkal, változásokkal és a pandémia hatásaival kapcsolatban kérdezték.

A drónok felhasználásának változásai

Míg 2019-ben a drónok leggyakoribb felhasználása a drónos feltérképezés volt, 2020-ban a drónos ellenőrzési és karbantartási feladatok kaptak vezető szerepet. Ezenkívül a szabályozások változásával a drónok mezőgazdasági felhasználása is népszerűbbé vált.

Milyen előnyei vannak a drónoknak?

A tanulmányban résztvevő cégeket arról is megkérdezték, hogy mik a leghasznosabb előnyei a drónok alkalmazásának. A legnépszerűbb válasz az időtakarékosság volt (60%) amit a minőség növekedése (59%) követett. A válaszadók többsége továbbá hangsúlyozta, hogy a drónok alkalmazása az alkalmazottak biztonságához is hozzájárul (53%).

Elvárások a drónipar fejlődésével kapcsolatban

Az előző évekhez képest a drónipar fejlődésével kapcsolatos elvárások csökkentek. A cégek továbbá többet fektetnek a marketinges tevékenységeikbe.

A pandémia rövid és hosszú távú hatásai

A megkérdezettek túlnyomó része a drónos szolgáltatások iránti kereslet csökkenéséről számolt be. A cégek többségét a Covid-19 rövid távon negatívan befolyásolta.

Ugyanakkor a résztvevők többsége úgy vélte, hogy a pandémia hosszú távon pozitív hatással lehet a dróniparra. Mivel a pandémia megnövelte az automatizált szolgáltatások iránti igényt, így a cégek a drónos szolgáltatások iránti igény növekedésére számítanak.

A teljes tanulmány elérhető itt (angolul): https://droneii.com/wp-content/uploads/2020/09/The-Drone-Industry-Barometer-2020.pdf

Előző

Drónok segítségével védik a veszélyeztetett fajokat Madagaszkáron az orvvadászattól

Izraelben rendezik meg az első nemzetközi drónos katonai gyakorlatot

Következő

Leave a Comment