A polinéziai atollok élővilágát drónokkal fogják megvédeni az invazív rágcsálóktól

| |

A Tetiaroa Atoll 12 apró szigetből és egy türkizkék lagunából áll Francia Polinéziában. Az atoll a terület egyik legfontosabb fészkelőhelye rengeteg vízimadár számára és otthont ad a közönséges levesteknősöknek is. Az atollt ellepő patkányok viszont komoly veszélyt jelentenek az atoll élővilágára, mivel elpusztítják a levesteknősök és az atollon fészkelő madarak tojásait.

Az Island Conservation csapata az Envico Technologies drónját fogja felhasználni arra, hogy megszabaduljon az invazív rágcsálóktól. A csapat egy hexacopter segítségével fog mérgezett patkányeledelt ledobni, ami csupán a rágcsálókra fog veszélyt jelenteni.

Ugyanerre a célra alkalmaztak korábban drónokat a Galápagos-sziegeteken is, amelynek köszönhetően a szigeteket előző hónapban hivatalosan is patkánymentesnek nyilvánították.

Természetvédelmi csoportok már 2012-ben is próbálkoztak azzal, hogy megtisztítsák a Tetiaroa Atollt az invazív patkányoktól. Ám az akkor alkalmazott hagyományos módszerek a magas költségek és az operáció lassú kivitelezése miatt kudarcot vallottak. A drónok bevonásával a patkányirtó műveletek olcsóbban és gyorsabban kivitelezhetőek, így ezúttal a természetvédelmi csoport sikerrel járhat.

Előző

2.44 millió euró támogatást kapott három cég könnyű drónszerkezetek fejlesztésére

Az XPeng bemutatta a legújabb repülő autóját

Következő

Leave a Comment