Utahban drónokat használnak a veszélyeztetett szirti sasok védelmére

| |

Egy környezetvédelmi nonprofit, a Hawkwatch International, drónok segítségével védi az amerikai Utah államban élő veszélyeztetett szirti sasokat.

A Hawkwatch International szerint, minden évben a szirti sas fiókák körübelül 50%-a elpusztul és idén a fiókák halálozási rátája még az eddigieknél is magasabb. Egyes becslések szerint a fiókák magas halálozási száma az élelemhiánnyal és az emberi tevékenységgekkel áll összefüggésben. A becslések ellenére a természetvédők nem tudják biztosan, hogy mi okozza a fiókák nagy számú pusztulását.

Annak érdekében, hogy jobban megértsék a magas halálozási rátát, a Hawkwatch International és az Amerikai Hadsereg drónokkal kutatja fel és figyeli meg a szirti sas fiókákat. A természetvédők továbbá egy kisméretű GPS készüléket helyeznek el a fiókákon, ezzel segítve a megfigyelésüket. A megfigyelés során a természetvédők a magas halálozási arány okaira szeretnének rátalálni, illetve a szerzett információ alapján védeni a szirti sas fiókákat és növelni a túlélési esélyeiket.

Előző

Egy látványos drónos felvétel egy izlandi vulkánkitörést mutat be

Megjelent az első 5G-vel ellátott drón

Következő

Leave a Comment