Helyettesíthetik-e a drónok a tűzijátékokat?

| |

Világszerte egyre gyakrabban használnak drónokat elképesztő fényshow-k készítésére, többek között mintákat és szkennelhető QR kódokat rajzolva az égre. Az egyre népszerűbb drónos légishow-ok a következő években a tűzijátékok helyébe léphetnek.

A drónos show szórakoztatóbb mint a tűzijáték

A drónok segítségével összetettebb formákat és mintákat lehet az égre rajzolni mint a tűzijátékokkal, így a drónos fényshow-ok gyakran szórakoztatóbbak mint a tűzijátékok. Ezenkívül a komplex formák nagyobb teret engednek a cégeknek, hogy termékeiket reklámozzák. Például egy japán videójáték gyártó egy drónos fényshow segítségével reklámozta egyik játékát Kínában.

A videójáték drónos bemutatása:

A drónok környezetbarát megoldást kínálnak

A drónok használata, nem csupán a szórakoztatás növelésére alkalmas, hanem környezetkímélőbb is mint a tűzijátékok. A tűzijátékok hangja gyakran megzavarja és veszélybe sodorja a vad- és háziállatokat. Továbbá a tűzijátékok környezetszennyező kémiai anyagokat bocsátanak ki és a maradványaik műanyag formájában szennyezik a környezetet. Ezenkívül a nem megfelelően használt tűzijátékok gyakran okoznak testi károsodásokat.

Ezzel szemben a drónok többször bevethetőek és használatukkor nem keletkezik vegyi hulladék és hangszennyezés. A drónok biztonságosan és könnyen vezérelhetőek, így a komoly sérülések is elkerülhetőek velük.

Összefoglalás

A drónos fényshow-ok jelenleg leginkább Kínában elterjedtek és globálisan csupán pár tucat cég foglalkozik ilyen tevékenységgel.

Ugyanakkor a drónos fényshow-k iránti kereslet egyre növekszik mivel sokkal szórakoztatóbbak és környezetbarátabbak mint a tűzijátékok. A drónos show-k pár éven belül átvehetik a tűzijátékok szerepét, ezzel zöldebbé és innovatívabbá téve a szórakoztatóipart.

Előző

A francia hatóságok tiltják és büntetik a drónok használatát a nemzeti parkokban

A Qualcomm bemutatta az első 5G és mesterséges intelligenciával támogatott drónos felületet

Következő

Leave a Comment