India 2030-ra globális drónos központtá szeretne válni

| |

Egészen mostanáig Indiában nagyon szigorú szabályok vonatkoztak a drónok üzemeltetésére. Tegnap az indiai kormány bejelentette a felülvizsgált, új drónos szabályozások megjelenését.

Az új szabályok egyszerűbbé teszik a műveleteket és csökkentik a szükséges kiadásokat. A drónokra vonatkozó nyomtatványok számát 25-ről 5-re csökkentették és a különböző költségek típusainak számát is csökkentették. Az új szabályok a drónpilóta engedélyek árát is számottevően csökkentették. Az engedélyeztetés megkönnyítése és olcsóbbá tétele vonzóbbá teheti a drónok használatát.

Az új szabályoknak megfelelően a kisméretű, nanodrónok üzemeltetéséhez nem szükséges pilóta engedély, így a hobbi felhasználók száma is növekedhet. Ezenkívül az indiai kormány a külföldi befektetők támogatását is megcélozta az új drónos szabályokkal.

Az új drónszabályokkal az indiai kormány a drónos műveletek elterjedését és az indiai drónipar fejlődését szeretné előidézni. A drónipar támogatásával India 2030-ra globális drónközponttá szeretne válni.

A teljes szabályozás elérhető itt (angolul és hindiül) : https://egazette.nic.in/WriteReadData/2021/229221.pdf

Előző

Ausztráliában már 2026 elindulhatnak a légi taxis szolgáltatások

A Wing már több mint 100 000 drónos szállítást hajtott végre világszerte

Következő

Leave a Comment