Európa lemaradt a digitalizálásban

| |

Európa számottevően lemaradt a digitális technológiai befektetésekben a Egyesült Államokhoz képest, derül ki az Európai Befektetési Bank éves befektetési jelentéséből.

A pandémia ideje alatt az amerikai cégek 58%-a tett lépéseket a digitális fejlesztések terén. Európában mindössze a cégek 48%-a járt el hasonlóképpen. Ez a lemaradás komoly gazdasági hátrányt jelenthet hosszútávon.

Ezért az Európai Úniós tagállamok újonnan megnövelték a dikitalizációs, technológiai és innovációs befektetéseket. 2019-ben az EU-ban az információ- és kommunikációtechnológia (ICT) legnagyobb befektetői az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Németország és Spanyolország voltak. Az legnagyobb közpénzből finanszírozott ICT programok Cipruson, Írországban, Litvániaban, Svédországban, Finnországban és Magyarországon valósultak meg.

A növekvő digitalizációs befektetések ellenére az EU-nak több technológiai fejlődést támogató programot és szabályozást kell lehetővé tennie, ha be akarja hozni a lemaradását az Egyesült Államokkal szemben.

A teljes jelentés elérhető itt angolul: https://www.eib.org/en/publications/investment-report-2021

Előző

Megérkezett Európába a DJI Mini SE

Morgan Stanley: A légi taxi piac 1.5 trillió dollárt fog érni 2040-re

Következő

Leave a Comment