Amszterdamban havonta több mint 2000 illegális drónrepülést regisztrálnak

| |

Az amszterdami rendőrség bejelentette, hogy havonta több mint 2000 illegális drónrepülést regisztrálnak. Mivel Amszterdam a Schiphol repülőtér CTR-jében található, a drónok üzemeltetése az egész város felett illegális.

Peter Holla, az amszterdami rendőrség rendőrfőnök-helyettese és műveleti vezetője elmondta, hogy ezen illegális drónrepülések többségét játék drónokkal hajtják végre, de előfordul, hogy veszélyes célokra is felhasználják a drónokat. A veszélyes drónok elleni küzdelem és a drónok rendőrségi műveletekhez való felhasználása érdekében az amszterdami rendőrség létrehozta saját dedikált dróncsapatát, hogy megvizsgálja a drónok széleskörű alkalmazását.Peter Holla kifejtette, hogy az amszterdami rendőrség elsősorban bűnügyi helyszínek és közlekedési balesetek kivizsgálásánál szeretné bevetni a drónokat.

Gerald Poppinga, a Royal NLR K + F menedzsere kifejtette, hogy a National Counter Drone Program számos olyan megoldással rendelkezik, amelyek távol tartják a veszélyes drónokat. Azonban minden megoldásnak van ellenmegoldása. Továbbá kifejtette, hogy “Egy drón nagyon hasznos felszerelés lehet, és csodálatos alkalmazásokat is látok, de egy kis százalékuk mindenféle veszélyt hordoz, és képesnek kell lennünk arra, hogy felismerjük ezeket a veszélyeket és ellensúlyozzuk őket, hogy csak biztonságos módon használjuk a drónokat.”

Előző

A Volocopter négyszemélyes légi taxija sikeresen hajtotta végre első repülését

Az Egyesült Államok Képviselőháza egy új törvényt fogadt el az AAM-infrastruktúrához nyújtott támogatásokról

Következő

Leave a Comment