Írország drónokat fog bevetni a kábítószerkereskedelem megfékezéséért

| |

A kábítószerkereskedők már régóta kihasználják, hogy Írország hosszú partmenti szakasszal rendelkezik, amely korlátozott haditengerészeti erőforrásokkal van felszerelve.

Írország több mint 3,100 km-es partvonala 10-szer akkora, mint a szárazföldi területe, és túl nagy ahhoz, hogy korlátozott rendészeti kapacitásai folyamatosan figyelemmel kísérjék határait. A kormány becslése szerint a kábítószerek Írországba csempészetére irányuló kísérletek kevesebb mint 10%-át hiúsítják meg, így Írország az Európai Unióba irányuló drogkereskedők kedvelt kapujává válik. Emellett sok kábítószer a szigeten marad, ami hozzájárul ahhoz a tényhez, hogy Írországban a drogtúladagolás áldozatainak száma háromszorosa az EU más részein tapasztalható szintnek.

Ezért Írország kormánya tavaly létrehozta a drónok fejlesztésére és telepítésére irányuló Guard Projekt-et. A kezdeményezés új technológiákat fejlesztő vállalatoktól reméli a drogprobléma megoldását.

A fejlesztett drónnak magas víz- és szélállósággal kell rendelkeznie ahhoz, hogy ellenálljon a tenger viharos időjárásának. Ezenkívül a légi járműnek képesnek kell lennie arra, hogy több mint 800 km-t repüljön, és akár földről akár hajókról fel- és leszálljon.

Előző

Skócia drónokkal fogja eljuttatni a meleg ételeket a nehezen megközelíthető iskolákba

Az EASA egyszerűsített BVLOS repülési eljárást hagyott jóvá az eBee X drónüzemeltetők számára

Következő

Leave a Comment