Az EASA egyszerűsített BVLOS repülési eljárást hagyott jóvá az eBee X drónüzemeltetők számára

| |

A látótávolságon kívüli (BVLOS) drónműveletek jóváhagyásának megszerzése könnyebbé válik az eBee X drónt használó drónüzemeltetők számára.

Az ilyen műveletek könnyebbé válnak, mivel az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) éppen most adott ki egy terv-ellenőrzési jelentést (DVR), amely megállapítja, hogy az eBee X megfelel a földi kockázati osztály (GRC) M2 mérséklési képesítéseinek a specifikus üzemeltetési kockázatértékelési (SORA) módszertan alapján.

Az eBee X merevített szárnyú drón akár 90 percig is képes repülni, és felmérési és térképezési műveletekre is használható. Ennek köszönhetően az új rendelet jelentős előnyökkel jár majd az európai térképészeti és felmérési ágazat számára.

“Van egy projektünk, amely magában foglalja a kőfejtő ásatási térfogatmérésekkel kapcsolatos adatok rögzítését, amelyek egész évben több drónrepülést igényelnek. Ahhoz azonban, hogy ez a művelet megtörténjen, SORA-engedélyre lesz szükségünk a BVLOS repüléséhez és egy engedély a lakott terület közelében levő repüléshez. Most, hogy az eBee X megkapta az EASA DVR-t, amely megerősíti biztonsági profilját, továbbléphetünk a szabályozási engedélyek megszerzéséhez, ami fontos ehhez projekthez.” – mondta Adrian Marina, a SysCAD Solutions európai földmérője.

Előző

Írország drónokat fog bevetni a kábítószerkereskedelem megfékezéséért

A Zipline mostantól légitársaságként üzemeltetheti az amerikai drónszállításait

Következő

Leave a Comment