A Zipline mostantól légitársaságként üzemeltetheti az amerikai drónszállításait

| | ,

A vállalat megkapta a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) 135. részének légi fuvarozói tanúsítását. A tanúsítvány lehetővé teszi a Zipline számára, hogy kereskedelmi légitársaságként drónszállításokat üzemeltessen, és automatizált, a látótávolságon kívüli (BVLOS) drónműveleteket hajtson végre.

A vállalat kezdetben akár 26 mérföldes (41,8 km) távolsági drónszállításokat is üzemeltet az észak-karolinai Kannapolisban található operatív központból. Ezek a szállítások naponta rengeteg egészségügyi ellátást fognak nyújtani.

Ezenkívül a Zipline azt is tervezi, hogy új FAA-tanúsítványát arra használja, hogy még ebben az évben kibővítse utah-i működését az Intermountain Healthcare-szel. Emellett fokozza együttműködését a Walmarttal is Arkansasban.

A Zipline kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik az orvosi felszerelések drónos szállításában, mivel több mint 1 millió Covid-19 vakcinát szállított Ghánában, és rengeteg orvosi felszerelést kézbesített többek között Ruandában, Kenyában, Nigériában és Elefántcsontparton.

Előző

Az EASA egyszerűsített BVLOS repülési eljárást hagyott jóvá az eBee X drónüzemeltetők számára

A Volatus Aerospace bemutatta új autonóm drónplatformját

Következő

Leave a Comment