Az UScellular és az Ericsson az 5G kapcsolatot drónokkal teszteli Wisconsinban

| |

Az UScellular és az Ericsson drónokat használ az 5G hálózat teljesítményének tesztelésére magasságban. A kezdeti kísérleteket a wisconsini Beloitban végezték egy drón segítségével, amelyek két UScellular kereskedelmi 5G torony között repültek.

A drónt 5G okostelefonnal és RF mérőberendezéssel szerelték fel, amely képes olyan teljesítménymutatók rögzítésére, mint a jelerősség és -minőség, a feltöltési és letöltési sebesség, valamint a késleltetés a repülés során különböző magasságokban. A hálózati kapcsolat és az adatsebesség összehasonlítása a levegőben és a földön segít a vezeték nélküli szolgáltatónak megérteni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az 5G drónok sikeresek legyenek a különböző iparágakban.

“Vezeték nélküli kapcsolataink magasságban történő tesztelése megalapozhatja a levegőben lévő drónok jövőbeli csatlakoztatását, vezetési és irányítási képességet biztosítva, valamint lehetővé téve a valós idejű kép- és adatmegosztás könnyebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá tételét” – mondta Narothum Saxena, az UScellular technológiai stratégiáért és architektúráért felelős alelnöke.

Sok vállalkozás és kormány drónokat használ az ellenőrzések elvégzéséhez, de a drónok 5G-s kapcsolata azt jelentheti, hogy a drónok képesek lesznek a látótávolságon kívüli (BVLOS) területek elérésére, ami még hatékonyabbá és költséghatékonyabbá teheti a drónos műveleteket.

Előző

Az Indoor Robotics 15 millió amerikai dollárt kapott a beltéri biztonsági drónjának fejlesztésére

A Wingcopter 42 millió dollárnyi támogatást kapott a drónos szállítási szolgáltatásainak fejlesztésére

Következő

Leave a Comment