A Wingcopter 42 millió dollárnyi támogatást kapott a drónos szállítási szolgáltatásainak fejlesztésére

| |

A Wingcopter 42 millió dollárt kapott legújabb finanszírozási fordulójában. Az új finanszírozás egy korábbi támogatási kezdeményezés részeként valósult meg, megháromszorozva a vállalat eddigi több mint 60 millió dollárra emelt teljes saját tőkéjét.

A REWE Group, valamint a német befektetők, a Salvia és az XAI technologies új részvényesekként kerültek be az igazgatótanácsba. Csatlakozott hozzájuk az ITOCHU japán konglomerátum és a korábbi támogatók, a német Futury Capital és a Szilícium-völgyi székhelyű Xplorer Capital.

A finanszírozást a Wingcopter drónszállítási szolgáltatásainak globális bővítésére fordítják. Ezenkívül a vállalat célja, hogy növelje népszerű merevszárnyú szállító drónja, a Wingcopter 198 gyártását. A fejlesztések kivitelezésére a Wingcopter 80 új alkalmazottat vesz fel.

“A Wingcopternél hatékony és fenntartható drónmegoldásokat hozunk létre az életmentés és az életminőség javításának érdekében. Ehhez motivált szakembereket veszünk fel, akikkel együtt építjük fel azt, ami korábban nem létezett” – mondta Tom Plümmer, a Wingcopter társalapítója és vezérigazgatója.

Az elmúlt években megnőtt a kereslet a szállítódrónokra, többek között a Wincopter 198-ra is, amelyek az egészségügyi termékektől kezdve az élelmiszerekig rendkívül sok terméket szállítanak.

Előző

Az UScellular és az Ericsson az 5G kapcsolatot drónokkal teszteli Wisconsinban

Magyar fejlesztésű permeteződrón kapott minősítést!

Következő

Leave a Comment