Egy új tanulmány alapján az amerikaiak 57%-a nem bízik a drónos szállításokban

| |

Világszerte egyre több drónszállítási szolgáltatás elérhető. A Wing Ausztráliában szállít élelmiszereket, a Manna Aero Coca-Cola és Samsung termékeket szállít Írországban, a DroneUp a Walmart termékeit szállítja az Egyesült Államokban, a Zipline pedig orvosi szállításokat végez az afrikai kontinensen. Bár a technológiai fejlődés elengedhetetlen a drónszállítások szélesebb körű megvalósításához, ezek a szolgáltatások nem lehetnek sikeresek az ügyfelek jóváhagyása és bizalma nélkül.

A Morning Consult által végzett felmérés kimutatta, hogy az amerikai állampolgárok mintegy 57% -a alig vagy egyáltalán nem bízik a drónszállítási szolgáltatásokban. A felmérésben 2210 amerikai állampolgár vett részt.

Mit gondolnak az amerikai állampolgárok a drónos szállításokról?

Arra a kérdésre, hogy “Mennyire bízik abban, hogy a drónok sikeresen szállítsanak termékeket az otthonokba és a vállalkozásokba?” csak 6% mondta azt, hogy “nagyon”, míg a megkérdezettek 37% -a “némi” bizalmat fejezett ki a drónos szállítások iránt. Továbbá a válaszadók 40% -a az válaszolta hogy “nem nagyon bízik”, és 17% -uk azt mondta, hogy “egyáltalán nem bízik a drónos szállításokban”.

A megkérdezettek számos aggályt osztottak meg a drónszállítással kapcsolatban. Míg 5-ből 4 felnőtt meg volt győződve arról, hogy a drónok nem tudják sikeresen szállítani a tárgyakat, 5-ből több mint 3 azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy személyes adataikat a szállító drónok megsértik, beleértve a kínai gyártású repülőgépek által végzett szállításokat is. A válaszadók kétharmada azt is elmondta, hogy aggódik a légi közlekedés biztonsága miatt a drónhasználat miatt.

A válaszadókat arról is megkérdezték, hogy milyen termékek drónos szállításában lennének érdekeltek. Míg sok felnőtt érdeklődést mutatott a kis háztartási cikkek (47%), valamint a higiéniai és szépségápolási termékek (46%) drónnal történő szállítása iránt, sokkal kevesebben érdeklődtek más termékek, például gyógyszereket (37%) vagy elektronikai eszközök (29%) légi úton történő szállítása iránt.

A felmérés kimutatta, hogy a drónos szállítás még mindig messze áll attól, hogy megszerezze az amerikai állampolgárok bizalmát.

Előző

Hamarosan érkezik a Yuneec új drónja, a H850

A Joby az Egyesült Királyságban szeretne minősítést szerezni a légi taxijának

Következő

Leave a Comment