A Joby az Egyesült Királyságban szeretne minősítést szerezni a légi taxijának

| |

A vállalat bejelentette, hogy hivatalosan megkezdte az elektromos fel- és leszálló repülőgépei (eVTOL) tanúsítványának megszerzésének folyamatát az Egyesült Királyságban.

A Santa Cruz-i székhelyű vállalat a Farnborough International Airshow megnyitása előtt fedte fel szándékát. A vállalat tavaly júniusban kezdte meg erőfeszítéseit, hogy amerikai tanúsítványt szerezzen a Szövetségi Légügyi Hivataltól (FAA), és azóta figyelemre méltó előrelépést tett. Májusra a cég bejelentette, hogy közel fél évvel a tervezett időpont előtt megkapta a 135. rész szerinti légi fuvarozói bizonyítványát, amely lehetővé tette, hogy a Joby hagyományos repülőgépeket üzemeltessen és hogy felkészüljön szolgáltatásainak 2024-ig történő elindítására. A Papírmunkák polgári légiközlekedési hatósághoz (CAA) történő benyújtásával a Joby arra törekszik, hogy az Egyesült Királyságot a második olyan piaccá tegye, amelyen eVTOL légi taxijáratokat fog üzemeltetni.

“Hihetetlenül izgatottak vagyunk az elektromos légi taxik által nyújtott azon lehetőség miatt, hogy a tiszta és megfizethető városi és regionális összeköttetések új formáját kínálják az Egyesült Királyságban, ahol a lakosság több mint 80% -a városokban vagy azok közelében él” – mondta Joe Ben Bevirt, a Joby vezérigazgatója.

Előző

Egy új tanulmány alapján az amerikaiak 57%-a nem bízik a drónos szállításokban

A Microsoft bejelentette új drónszimulációs szoftverét, a Project AirSim-et

Következő

Leave a Comment