A Microsoft bejelentette új drónszimulációs szoftverét, a Project AirSim-et

| |

A vállalat bemutatta új, mesterséges intelligencián alapuló szimulációs szoftverének előnézetét amelyet drónokhoz, légi taxikhoz és más fejlett légi mobilitási (AAM) járművekhez tervezett. A Project AirSim használható lesz autonóm drónok építésére, kiképzésére és tesztelésére valós forgatókönyvek hiperrealisztikus szimulációival. A szoftver célja az, hogy segítsen a dróngyártóknak az autonóm kódolásban anélkül, hogy a gyártóknak mély szakértelemre lenne szükségük a mesterséges intelligencia terén.

A szoftver ötéves kutatás és mély tanulással és mesterséges intelligenciával végzett kísérletezés eredménye. A Project AirSim nagy pontosságú szimulációinak segítségével a drónok megtanulják, hogy hogyan reagáljanak a fizikai világban szintúgy jelenlévő számtalan változóra.

A Bing Térképek és más szolgáltatók adatainak felhasználásával a Microsoft az AirSim projekt keretében a városi és vidéki táj szimulált 3D-s környezeteinek használatra kész könyvtárát állítja össze. Ez a könyvtár képes lenne megadott helyek, például New York City vagy London, vagy általános terek, például egy repülőter felvázolására.

A Microsoft azt is tervezi, hogy együttműködik a globális szabályozókkal annak érdekében, hogy a Project AirSim hogyan segíthet a biztonságos autonóm rendszerek tanúsításában. A platform segítségével a cégek és törvényhozók olyan lehetséges forgatókönyveket hozhatnak létre, amelyekben egy autonóm járműnek sikeresen el kell navigálnia.

Előző

A Joby az Egyesült Királyságban szeretne minősítést szerezni a légi taxijának

Az EHang bemutatta légi taxis szolgáltatását Japánban is

Következő

Leave a Comment