Izraelbe is megérkeztek a drónos egészségügyi szállítások

| |

Egy új kísérleti szállítási projekt részeként az izraeli Innovációs Hatóság és a Közlekedési Minisztérium drónt használt az orvosi minták, köztük a vér- és vizeletminták szállítására.

A drón 2 kg hasznos terhet szállított, amely 30 önkéntes orvosi mintáját tartalmazta. A drón repülését a Hillel Yaffe Medical Center és az izraeli Sha’ar Menashe Mentálhigiénés Központ között tette meg, összesen egy 15,6 km-es útvonalat teljesítve.

A tesztrepülés célja az volt, hogy kiderítse, alkalmas-e a drón orvosi mintaszállításra, és hogy a minták minősége nem változik-e a drónrepülés során. Ezért az önkéntesek mintáját hagyományos gépjárműveken keresztül is szállították. A minták megvizsgálása után az orvosok megállapították, hogy a minták hasonló eredményeket mutattak a hagyományos gépjárművekkel történő szállítás és a drónos szállítást követően.

A laboratóriumi mintákat gyakran szállítják az orvosi központok között, jellemzően autóval. Ez azzal a kockázattal jár, hogy az utazási idő késlelteti a betegek megfelelő kezelésére vonatkozó döntéseket. Rutinszerű használatra méretezve a minták drónon keresztüli szállítása felgyorsítja a kritikus információk áramlását mind a betegek, mind az orvosi csapatok számára.

Dr. Maanit Shapira, a Hillel Yaffle Medical Center laboratóriumi részlegének igazgatója

A tesztrepülések bebizonyították, hogy a drónos szállítások nemcsak gyorsabbak, mint a hagyományos közlekedési eszközök, de nem befolyásolják negatívan a minták minőségét sem. Ez a felfedezés az egészségügyi drónos szállítások növekedését idézheti elő Izraelben.

Előző

Az EHang bemutatta légi taxis szolgáltatását Japánban is

A TruWeather és a Meteomatics mikro-klímára vonatkozó szolgáltatásokat fog biztosítani

Következő

Leave a Comment