A TruWeather és a Meteomatics mikro-klímára vonatkozó szolgáltatásokat fog biztosítani

| |

Az összes kereskedelmi és katonai drónrepülés mintegy 30 százalékát átütemezik vagy törlik szükségtelenül. Ennek oka a pontatlan időjárás- és szélveszély-előrejelzések, amelyek a valós idejű, alacsony magasságú időjárási adatok hiányán alapulnak.

A valós idejű időjárásmérések hiánya bizonytalanságot okoz abban, hogy mi történik most, és hogy mi történhet. A vállalatok akkor kísérelhetik meg a BVLOS műveleteit, amikor nem kellene, vagy ami talán még rosszabb, a földön maradnak, amikor repülhetnének. Döntéseiknek figyelembe kell venniük a várható körülményeket, például az alacsony felhőket, a látási viszonyokat, az alacsony szintű széleket, a szélnyírást, a fagyos ködöt vagy a szitálást és a jegesedést. Jobb tájékoztatásra van szükségük ahhoz, hogy elkerüljék a járatok késését vagy törlését, amikor biztonságosan repülhettek volna.

– mondta Don Berchoff, a TruWeather vezérigazgatója, az amerikai légierő nyugalmazott ezredese és az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi tudományos és technológiai igazgatója.

A TruWeather és a Meteomatics közötti új partnerség célja, hogy eltörölje ezt a problémát Észak-Dakotában. A partnerek a Meteomatics hatrotoros elektromos függőleges felszállási és leszállási (eVTOL) UAS-ét fogják bevetni, hogy mikro-időjárási adatokat szerezzenek Észak-Dakotában. A drón fűtött rotorrendszerrel rendelkezik, hogy megakadályozza a légcsavar jegesedését. Ez lehetővé teszi a repülési műveleteket olyan helyeken, mint Észak-Dakota, ahol a felhőkben és a szélben való jegesedés repülési kockázatot jelent.

A Meteodrone tökéletes a Grand Sky működésének támogatására. Minden időjárási képessége segít nekünk a biztonságos BVLOS műveletekben. Minden nap repülünk a BVLOS műveletekkel a Grand Sky-ból, és ez segít nekünk növelni az ops tempónkat.

– mondta Tom Swoyer, a Grand Sky elnöke

A két vállalat stratégiailag a Grand Sky-ban fogja elhelyezni az első Meteodrone-t, amely támogatja a 14 500 négyzetkilométeres FAA által jóváhagyott BVLOS területet. Az egész államra kiterjedő időjárás-modellezési rendszer október elején kezdi meg működését, és a kapcsolódó események sorozatát a 16. éves UAS-csúcstalálkozóval és expóval együtt tartják. Az esemény a világ minden tájáról érkező UAS-szakértők jelentős összejöveteleként szolgál Grand Forksban, “a Drónok Szilícium-völgyében” és a drónkutatás egyik epicentrumában.

Előző

Izraelbe is megérkeztek a drónos egészségügyi szállítások

Az FAA 27 mérföldes BVLOS engedélyt adott a Soaring Eagle-nek

Következő

Leave a Comment