A Boots lett az első olyan gyógyszertár az Egyesült Királyságban amely vényköteles gyóygszereket szállított drónokkal

| |

A Boots lett az első olyan gyógyszertár az Egyesült Királyságban, amely drónokkal szállított a vényköteles gyógyszereket.

A vállalat az Apian egészségügyi drónos szállításokkal foglalkozó startuppal működött együtt a Portsmouth-tól a Wight-szigetig tartó tesztrepülések során. A tesztrepüléseket elektromos, függőleges fel- és leszállásra képes (eVTOL) légi járművekkel hajtották végre. A drón fesztávja összesen 5 méter és legfeljebb 20 kg-os hasznos terhet képes szállítani.

A drónokban hatalmas lehetőségek rejlenek a gyógyszerek szállításában, és hihetetlenül izgalmas, hogy az Egyesült Királyság első közösségi gyógyszertára lehet, amely ilyen módon szállítja őket. Egy olyan szigeti helyszín, mint a Wight-sziget, ésszerű helynek tűnt a drónok kipróbálásának megkezdéséhez, és nagyon világos, hogy milyen értéket képviselnek a gyógyszerek távolabbi helyekre történő szállításában.

Rich Corbridge, a Boots információs igazgatója

A Bootshoz hasonlóan az Egyesült Királyság egészségügyi szolgálatai (NHS) is egészségügyi drónos szállításokkal kísérleteznek a Wight-szigeten. Mind az NHS, mind a Boots reméli, hogy a drónok alkalmazása csökkentheti az egészségügyi termékek szállítási idejét és az ezzel járó költségeket.

Előző

Az FAA 27 mérföldes BVLOS engedélyt adott a Soaring Eagle-nek

Az ANA és a 7-Eleven Japánban fognak drónos szállításokat kivitelezni

Következő

Leave a Comment