Az Egyesült Királyság vezető drónszervezetei fórumot hoznak létre a BVLOS repülések fejlesztéséért

| |

Az Egyesült Királyságban a légi közlekedéssel és a drónágazattal foglalkozó vállalatok egy csoportja együtt fog működni annak érdekében, hogy növelje a látótávolságon túli (BVLOS) repülések használati eseteit és gyakoriságát az egész országban, és olyan szabályokat javasoljon a szabályozóknak, amelyek lehetővé teszik az ilyenfajta drónos repülések szélesebb körű kivitelezését.

A BVLOS Műveleti Fórum tagjai közé tartozik az ARPAS UK, a Blue Bear, a Callen Lenz, a Flylogix, a Maritime & Coastguard Agency, a Network Rail, a Skyports és a Windracers, amelyek mindegyike részt vesz a vizuális látótávolságon túli drónrepülések fejlesztésében – néhányan kereskedelmi üzemeltetőként.

A BVLOS műveleti fóruma platformot biztosított azoknak, akik a látótávolságon túli, nem vontatott repülőgépeket kívánnak üzemeltetni, hogy együtt dolgozzanak, valamint eszközt a változás előmozdításához, valamint egy olyan biztonságos és működőképes szabályozási rendszer létrehozásához, amely az egész iparág javát szolgálja.

Russell Porter, a NATS UAV légiforgalmi programjának vezetője és a fórum elnöke

A kollektíva tagjai politikai változtatásokat is javasolni fognak a szabályozóknak, amelyek célja, hogy felszabadítsák az általuk hatalmasnak nevezett gazdasági potenciálokat, amelyeket a távoli drónműveletek megengedhetnek az Egyesült Királyságnak. Céljuk, hogy ugyanolyan kollektív befolyást szerezzenek, mint a hagyományos légiközlekedési vállalatok, amikor a légi közlekedés elterjedt az elmúlt évtizedekben.

Ezt az együttműködési módszert a hagyományos légtérüzemeltetők már évek óta használják, és hozzájárult a ma létező robusztus biztonsági kultúrához. A nagy tapasztalattal és hasonlóan kiterjedt ambíciókkal rendelkező, nem vontatott üzemeltetők egyesítésével hasonlóan robusztus biztonsági kultúrát alakíthatunk ki, és együttesen megtervezhetjük a biztonságosan integrált BVLOS-műveletek felé vezető utat.

Russell Porter, a NATS UAV légiforgalmi programjának vezetője és a fórum elnöke
Előző

A US Mail intelligens drón postafiókba fog szállítani Indiana-szerte

Az UAVOS bemutatta, hogy hogyan lehet használni a drónokat az erdészeti ellenőrzések során

Következő

Leave a Comment