Az UAVOS bemutatta, hogy hogyan lehet használni a drónokat az erdészeti ellenőrzések során

| |

A digitális adatokat és a testreszabott szoftvert ötvöző UAVOS drónalapú erdővizsgálati projektet hajtott végre az általános fakörnyezet felmérésére.

A projekt, amelyet egy erdészeti és földgazdálkodási vállalattal együttműködve hajtottak végre, egy digitális kamerával felszerelt Borey merevszárnyú pilóta nélküli légi járművet (UAV) alkalmazott. A projekt célja a nagy pontosságú térbeli adatok elemzése és egy 3D-s vonaltérkép létrehozása volt a levegőben lévő digitális fotogrammetriából és telemetriából.

A nagy pontosságú légi felvételek lehetővé tették az UAVOS csapata számára, hogy automatikusan azonosítsa a férgek és -betegségek tüneteit, felmérje a fa általános egészségi állapotát, és értékelést végezzen az illegális fakitermelési tevékenységekről. Az erdészeti ellenőrzések drónokkal történő elvégzése gyorsabbá és hatékonyabbá teszi az ilyen műveleteket.

Projektünk eredménye azt mutatta, hogy a Borey pilóta nélküli repülőgépeivel, a Borey pilóta nélküli repülőgépekkel, mindössze néhány hét alatt képesek vagyunk átfogóan felmérni közel 1000 hektár (400 hektár) erdőterületet.

Aliaksei Stratsilatau, az UAVOS vezérigazgatója
Előző

Az Egyesült Királyság vezető drónszervezetei fórumot hoznak létre a BVLOS repülések fejlesztéséért

A Zipline és a NASA összefogtak az AAM járatok jövőjének feltárásáért

Következő

Leave a Comment