Drone Delivery Canada először kapta meg a jóváhagyást a veszélyes áruk szállítására

| |

A kanadai légügyi hatóságok veszélyes áruk szállítása (TDG) tanúsítványt adtak ki a Drone Delivery Canada drónlogisztikai cégnek. A torontói székhelyű vállalat azt nyilatkozta, hogy ez az egyetlen drónszolgáltató Kanadában, amely megszerezte ezt az engedélyt.

Kanadában a veszélyes áruk szállítását szigorúan szabályozza a veszélyes áruk szállításáról szóló 1992. évi törvény. A Transport Canada-nak több mint 100 ellenőre van, akik évente közel 6,000 tervezett és reaktív ellenőrzést végeznek a kormányzati ügynökség TDG programja keretében.

Nagy örömmel támogatjuk tovább ügyfelünket, az UBC-t azzal a rugalmassággal, hogy drónmegoldásainkon keresztül veszélyes árukat szállítsunk. Ez teszi a DDC-t az egyetlen RPAS-üzemeltetővé Kanadában, amely egyszerre végez a látótávolságon túli és a veszélyes árukkal kapcsolatos műveleteket. Szeretnénk köszönetet mondani a Transport Canada-nak az iparág folyamatos támogatásáért. Továbbra is demonstráljuk vezető szerepünket és innovatív megközelítésünket azáltal, hogy rugalmasságot kínálunk ügyfeleink számára bármilyen típusú áru, beleértve a veszélyes árunak minősített gyógyszereket és laboratóriumi mintákat is, szállításához.

Steve Magirias, a Drone Delivery Canada vezérigazgatója

A Drone Delivery Canada veszélyes árukat szállíthat a British Columbia Egyetem (UBC) Orvostudományi Karának Drone Transport Initiative (DTI) számára távoli közösségek számára. A TDG-tanúsítvány megszerzése elengedhetetlen volt a vállalat számára, mert hiányában a drónjai nem tudtak volna szállítani néhány olyan gyógyszert és laboratóriumi példányt, amelyek veszélyes áruknak minősülnek.

Előző

A Zipline és a NASA összefogtak az AAM járatok jövőjének feltárásáért

A Skypersonic dróntesztjei szimulálták a NASA Mars küldetését az Etnán

Következő

Leave a Comment