A Skypersonic dróntesztjei szimulálták a NASA Mars küldetését az Etnán

| |

A detroiti székhelyű Skypersonic drónvizsgáló cég tovább készült a szimulált NASA Mars-küldetésben betöltött szerepére azáltal, hogy a Etnán végzett próbák során tesztelte a fémjelzett távoli UAV és rover pilótarendszert.

A Skypersonic a 15 napos próbasorozatot annak az ötéves partnerségnek a részeként végezte el, amelyet tavaly kötött a NASA-val, hogy drón- és rover-technológiát biztosítson az ügynökség szimulált Mars-küldetéséhez. A júliusban végzett kísérletek során a vállalat azt állítja, hogy bebizonyította szoftverének és hardverének távirányítójának életképességét, miután a houstoni székhelyű pilóták a TX a Skycopter UAV zászlóshajóját közel fél világnyira lévő Etna feletti tempókon keresztül helyezték el.

Az aktív vulkán felszínén végzett feladatok között szerepelt a kőzetminták Skypersonic földi rover általi gyűjtése – ami elengedhetetlen képesség a marsi felfedezésben részt vevő összes vízi jármű számára. Ugyanilyen kritikus volt a távoli drónpilóta hatékonysága nagyon nagy távolságból, ami egy másik központi kihívás a Skypersonic hozzájárulásában a NASA Mars-projektjéhez.

A vállalat korábban tesztelte ezt a képességet az ipari drónellenőrzések során, nevezetesen júniusban egy európai bázisán, Torinóban található üzem egyikén, amelyet floridai technikusok ellenőriztek.

Előző

Drone Delivery Canada először kapta meg a jóváhagyást a veszélyes áruk szállítására

A Fehér Ház AAM csúcstalálkozója kiemelte az eVTOL tanúsítási munkáját és a drónfenyegetés kihívásait

Következő

Leave a Comment