Az UTM megvalósításának késedelme veszélyezteti az UAM üzleti terveket, derül ki egy új jelentésből

| |

Az Unmanned Airspace kétévente megrendezett ágazati felmérésének legutóbbi, 2022–2026-os kiadása szerint Az UAV Traffic Management Services piaca a globális UAS traffic management (UTM)/U-space piac értéke 1,999 millió USD lesz a következő öt évben. Ez jelentős emelkedést jelent a 2021. decemberi felméréshez képest, amely 1,37 milliárd dolláros piacot jósolt a 2021–2025-ös időszakra.

A jelentés azonban megjegyzi, hogy 2022 első hat hónapjában csak két országos UTM-program indult. “Ez meglepő, tekintettel arra, hogy az Európai Unió U-space szabályozásának 2023. januári dátuma érvényben van” – mondta Butterworth-Hayes. “Számos tényező azonban lelassította az UTM technológiák bevezetését, beleértve a Covid-világjárványt követő költségvetési megszorításokat, a javasolt rendeletek részletes részleteinek egyértelműségének hiányát, valamint az UTM technológiai beszállítók és szolgáltatók üzleti esetével kapcsolatos folyamatos zavart”.

Ezért a jelentés sürgeti a városi forgalomirányítási technológia fejlesztését és végrehajtását a városi légi mobilitási piac növekedésének biztosítása érdekében.

Előző

A Fehér Ház AAM csúcstalálkozója kiemelte az eVTOL tanúsítási munkáját és a drónfenyegetés kihívásait

Az indiai kormány azt tervezi, hogy 6,7 milliárd USD értékű beruházást vonz a dróniparba

Következő

Leave a Comment