Kína civil drónpiaca várhatóan több mint 14,8 millió USD-t fog érni 2022-ben

| |

A China Daily hírszolgálat szerint a kínai drónipar hazai drónpiacának termelési értéke idén várhatóan meghaladja a 100 milliárd jüant (14,8 milliárd USD).

“Kína, a világ egyik legfontosabb civil drónipari bázisa, tavaly gyors növekedésnek volt tanúja – jelentette a Yicai pénzügyi médiaszervezet” – áll a jelentésben. “Az adatok azt mutatták, hogy több mint 12 000 drónvállalkozás volt, a teljes kimeneti érték meghaladta a 87 milliárd jüant. Csak Shenzhenben több mint 1,500 dróngyártó van, és a kimeneti érték elérte a közel 60 milliárd jüant. A fogyasztás típusú drónok a globális összmennyiség 70 százalékát tették ki, míg az ipari típusú drónok 50 százalékos piaci részesedést szereztek meg.”

A kínai polgári légiközlekedési hivatal adatai azt mutatták, hogy 2021 végére 781 000 regisztrált drónhasználó van, és a regisztrált drónok száma összesen 832 000. A világkongresszus előrejelzése szerint 2024-re a belföldi drónpiac várhatóan 160 milliárd jüant fog érni, köztük 45 milliárd jüant a földrajzi térképezésben, 36 milliárd jüant a mezőgazdaságban, az erdészetben és a növényvédelemben, 30 milliárd jüant a logisztikai és expressz szállítási szolgáltatásokban, 26 milliárd jüant a távvezeték-ellenőrzésben és 23 milliárd jüant a biztonsági őrségben.

A kormány több erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy támogassa a vezető vállalatok egy csoportját a drónlogisztika fejlesztésében, és több alacsony attitűdű légtérerőforrást szabadít fel.

Li Jian, a Polgári Repülési Hivatal korábbi helyettes vezetője és a Kínai Népi Politikai Konzultatív Konferencia Nemzeti Bizottságának tagja
Előző

Az indiai kormány azt tervezi, hogy 6,7 milliárd USD értékű beruházást vonz a dróniparba

Egy bolgár város U-space fejlesztését teszteli a kereskedelmi drónszolgáltatások támogatásáért

Következő

Leave a Comment