Drónokkal fogják ellenőrizni a világ egyik legnagyobb napelemfarmját

| |

A Percepto drónjait a világ egyik legnagyobb napelemfarmjának megfigyelésére fogják használni, Thaiföldön.

A Percepto bejelentette, hogy sikeresen befejezte automatizált drónellenőrzési hálózatának koncepcióbizonyíték-ellenőrző szakaszát a Bangkoktól mintegy 660 km-re keletre fekvő Sirindhorn gátmedence vizében úszó naperőműpark számára. A hatalmas, 145 000 panelből álló rácsháló körülbelül 70 futballpályának megfelelő területet foglal el, és körülbelül 350 méterre van a legközelebbi parttól. Amikor ez a mező éjszaka abbahagyja a napfény összegyűjtését, a gát átveszi a vízáramlásból származó villamos energia termelését.

Annak érdekében, hogy a rendszer maximális hatékonyságon működjön, a Percepto ellenőrző drónjai rendszeres ellenőrző repüléseket végeznek a farm napelemein, és azonosítják azokat a napelemeket, amelyek karbantartási munkát, sérülés- vagy meghibásodási javítást igényelnek.

“Az autonóm drónok erősítik a megújuló energia létesítmények fenntartható pozicionálását a globális éghajlati célok elérése érdekében” – mondta Dor Abuhasira, a Percepto vezérigazgatója. “A Percepto drónokkal az olyan napelemfarmok, mint az EGAT, méretüktől vagy helyüktől függetlenül folyamatosan nyomon követhetők és ellenőrizhetők, hogy még jobban felszabadítsák a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségeket.”

Előző

Érkezik az Egyesült Királyság vezető UAV üzleti eseménye: a DroneX Trade Show& Conference

A DJI bemutatta új FPV drónját, az Avatát

Következő

Leave a Comment