A dél-koreai Csedzsu-szigeten 2025-re légi taxijáratok fognak üzemelni

| |

A dél-koreai Csedzsu-sziget népszerű turisztikai célpont. A sziget hozzáférhetőbbé tétele érdekében a dél-koreai hatóságok már korábban kezdeményezték a hibrid tűzoltó drónok és teherszállító drónok használatát a szigeten.

Most a sziget célja, hogy növelje a drónműveletek számát a szigeten azáltal, hogy 2025-ig légi taxi szolgáltatásokat hoz létre. A projektben részt vesznek a helyi hatóságok, a dél-koreai Kencoa Aerospace légiközlekedési vállalat és a Jeju Free International City Development Center (JDC).

A sziget tervezett UAM-hálózatának első útvonala légi taxikat fog üzemeltetni az északi középső parton található Csedzsu nemzetközi repülőtér és a délnyugati csücskén fekvő Moseulpo között; innen az utazók rövid ugrással eljuthatnak Moseulpo, Gapado és Marado kis szigeteire. A harmadik útvonal egy északkeleti kanyar Seongsan Ilchulbongig, más néven Sunrise Peak.

A projekt többek között az UAM vízi járművek fel- és leszállását megkönnyítő vertiportokat építését is magába foglalja, valamint új szállodák építését is magával vonja, hogy befogadják a projekt révén növekvő számú látogatókat.

Ez lehetővé tenné a turisták számára, hogy felpattanjanak a Csedzsu repülőtér elektromos függőleges fel- és leszálló repülőgépeire, hogy közvetlenül a turisztikai helyszíneken szálljanak le, és átkerüljenek a közeli drón taxikba. A projekt kivitelezése 2025 körül lenne.

A Kencoa Aerospace ügyvezetője, Chung Chan-young a The Korean Heraldnak
Előző

Egy gyönyörű drónvideó a Grand Canyon csodálatos tájait mutatja be

Az American Robotics mostantól már kereskedelmi célokra is alkalmazhatja drónjait

Következő

Leave a Comment