Az Egyesült Királyság hadserege a drónrajok katonai célú felhasználását tesztelte

| |

Az Egyesült Királyságban a hadsereg tisztviselőinek jelentése szerint, az katonaság sikeresen tesztelte a drónrajok katonai használatát, úttörőnek nevezve azt.

A hadsereg közleménye szerint a Nano pilóta nélküli légirendszer (nUAS) projektje egy sor próbát hajtott végre négy illetve hat drónból álló egypilótás rajok felhasználásával. A tesztekben bemutatott technikai kapacitások mellett a tisztviselők szerint a program új szabályozási mérföldkövet is képes elérni. Ez volt az első olyan több UAV-s repülés, amelyet egyetlen üzemeltető irányított, és amelyet az ország Katonai Légügyi Hatósága engedélyezett. Ez a precedensszervezők reményei szerint megkönnyíti a jövőbeli repülési engedélyezéseket is.

Ez egy igazi erősítő, amely kapacitást, erővédelmet, intelligenciát, megfigyelést és felderítési képességeket ad hozzá… (amely) nemcsak a célzásban segít, hanem a csapásmérő képességünkben is, és ezáltal halálosabbá tesz minket a hatótávolságon belül, ami megvédi nagyon értékes erőinket és embereinket.

Dominic Ferrett, az Egyesült Királyság hadseregének tesztjeinek vezető mérnöke

Az Egyesült Királyság hadseregének tesztjei kétféle drónrendszert használtak. Az első, az Atlas, négy UAV-t tartalmazott, amelyeket manuálisan repültek egy vezérlőként szolgáló táblagéppel. A második, Elbit, hat különböző légi járműből állt.

A szervezők szerint az eredmény nemcsak annak megerősítése volt, hogy az Egyesült Királyság hadseregének pilótái hatékonyan tudják működtetni a drónrajokat, hanem annak bemutatása is, hogy a kézi és az automatizált vezérlés keverésével az elvégzett légi tevékenységek köre megsokszorozható.

Előző

A VPorts megkezdte québeci AAM infrastruktúrájának kiépítését

A Matternet M2-es drón megszerezte a világ első FAA nem katonai drónoknak szóló tanúsítványát

Következő

Leave a Comment