A Wisk és a Boeing közzétette operatív ütemtervét

| |

A Boeing és a Wisk kiadta az üzemeltetési áttekintés koncepcióját a városi légi mobilitási (UAM) szolgáltatások, például a légi taxik, alacsonyabb szintű légtérbe való bevezetéséről.

Az ütemterv a részletek széles, gyakran egymást átfedő skáláját határozza meg a biztonságos, megfizethető és hatékony UAM-szolgáltatások nyújtásához, amelyeket a Wisk a Boeing és a Kitty Hawk pénzügyi támogatásával fejleszt.

“Azon dolgozunk, hogy biztonságos, fenntartható és nagy léptékű jövőt biztosítsunk a repülőgépipar számára” – mondta Brian Yutko, a Boeing fenntarthatóságért és jövőbeli mobilitásért felelős alelnöke és vezető mérnöke. “A drónos műveletek alapvető fontosságúak lesznek ennek a jövőképnek a megvalósításához, és túl kell lépnünk a légi közlekedési rendszerre vonatkozó jelenlegi biztonsági előírásokat.”

A Wisk-Boeing terv az UAM-műveletek és rendszerek egymást követő fejlődését is részletezi, ahogy a szolgáltatások és a technológiák kiforrottak. A jelenlegi és rövid távú tevékenységekre vonatkozó eljárások nagyrészt a meglévő szabályokon alapulnak, amelyek előírják a fedélzeti pilóták számára, hogy az ATM-vezérlőkkel való interakció során vizuális és kézi eszközöket használjanak a navigációhoz.

Ezzel szemben a középtávú szakasz az általában autonóm repülés felé fordul a rögzített útvonalakon – némileg hasonlóan a buszokhoz –, miközben a tartalék földi felügyelők figyelik őket. A távoli jövőben az UAM és a drónszállítások gyakorlatilag minden aspektusát automatizálnák, a felszállások, a légi szállítás és a leszállások rögzített ütemezés szerint történnének.

Tudjon meg többet: https://wisk.aero/news/press-release/uam-conops/

Előző

A Matternet M2-es drón megszerezte a világ első FAA nem katonai drónoknak szóló tanúsítványát

A Kittyhawk leállítja működését

Következő

Leave a Comment