A Deltaquad megkezdte az EVO eVTOL tesztelését

| |

A badhoevedorp-i székhelyű DeltaQuad a héten közölte, hogy a merevített szárnyú Evo eVTOL drónja a tesztelés nyilvános béta fázisába lépett, amelyben kiválasztott számú ügyfél és más UAV-üzemeltető vesz részt.

A vállalat a Vertical Technologies része, amely a nagy hatótávolságú drónokat fejleszt térképezési, ellenőrzési és felügyeleti alkalmazásokhoz. A DeltaQuada szerint az Evo továbbfejlesztett aerodinamikai hatékonysággal rendelkezik, amely javítja a repülési teljesítményt, lehetővé téve akár 4,5 óra üzemidőt egyetlen töltéssel.

Az ügyfeleknek a drónüzemeltetéssel kapcsolatos változó igényeikre vonatkozó észrevételeire reagálva a DeltaQuad azt mondta, hogy visszatért a tervezéshez, hogy újragondolja a következő védjegyévé vált jármű koncepcióját – a B2-eque Evo eVTOL-lal a folyamat során.

Körülbelül két évvel ezelőtt észrevettük, hogy az eVTOL drónokra vonatkozó követelmények változnak. Láttuk, hogy gyorsan növekszik a kereslet a megnövekedett repülési idő és a rugalmas hasznos terhelési lehetőségek iránt, alacsonyabb teljes tulajdonlási költséggel.

Douwe Zeeman, a DeltaQuad vezérigazgatója

Az Evo repülőgépvázának építésekor a DeltaQuad robusztus üvegszálas, szén- és kevláranyagokat használ, amelyek – az eVTOL delta alakjával együtt – növelik az aerodinamikai hatékonyságot és javítják a jármű széllel szembeni ellenállását. Az így létrejövő teljesítmény a vállalat szerint 4,5 órányi üzemeltetési időt jelent csak egy hasznos tehertérrel, és három órát, ha mindkettő teherteret betöltik.

Előző

A Volocopter, a Pipistrel és az M3 Systems teljesítette első közös repülési tesztjeit

A Safe Pro Group felvásárolta az Airborne Response-t

Következő

Leave a Comment