Az Anglian Water drónokat használ a földalatti csővezetékek szivárgásának észlelésére

| |

Az Anglian Water az egyik legjelentősebb vízszolgáltató az Egyesült Királyságban. A cég 2017 óta használ drónokat a csővezetékek állapotára vonatkozó adatok gyűjtésére. A cég most drónműveleteinek bővítésén dolgozik.

A közüzemi szolgáltató hőérzékelőkkel felszerelt drónokat fog használni, amelyek adatokat gyűjtenek a Colchester körüli csővezeték-útvonalak mentén, és lehetővé teszik az Anglian számára, hogy olyan térképeket hozzon létre amely a szivárgások észlelését segíti. Chris Utton, az Anglian intenzív szivárgással foglalkozó menedzsere elmondta, hogy a FLIR szoftverrel végzett elemzés színes vagy szürkeárnyalatos diagramot készített a felmért zónáról, ahol a melegebb helyeket hűvösebb területek veszik körül (vagy nyáron fordítva), ami általában a hálózat szivárgását jelzi.

A drónok szélesebb körű alkalmazását a nyáron kialakult szárazság ösztönözte, amely veszélyeztette az Egyesült Királyság vízellátását. A cég drónokat fog bevetni a szivárgások nyomon követésére és észlelésére a 24 000 mérföld hosszúságú, nagyrészt föld alatti vezetékekben, amelyek Anglia délkeleti lakosait szolgálják ki.

Előző

A Wing szállító drón hibája áramkimaradást okozott egy ausztrál kisvárosban

A Swoop Aero drónok segítségével fog mintákat szállítani Ausztráliában

Következő

Leave a Comment