A Swoop Aero drónok segítségével fog mintákat szállítani Ausztráliában

| |

A Swoop Aero nemzetközi logisztikai és drónszállító cég új szolgáltatást indít hazai piacán az Ausztrália keleti partján fekvő Brisbane városánál fekvő Moreton Bay-szigetekről származó laboratóriumi minták légi szállításával.

A cég az afrikai kontinensen már kiterjesztette egészségügyi drónos szállításait, és most Ausztráliában is egyre nagyobb szerepre tesz szert. Új, hazai tervei között szerepel a laboratóriumi minták szállítása a Moreton Bay klinikákról a partner Mater Pathology által üzemeltetett szárazföldi vizsgálólaboratóriumokba. Ezen anyagok légi szállítása – amely magában foglalja a vérmintákat és a COVID-19-teszteket – várhatóan hat órával csökkenti a kompok és közúti járművek által igényelt időt.

A minták gyorsabb szállítása lehetővé teszi a gyorsabb diagnosztikát és kezelést.

Az innováció a szigetlakók több mint 80 000 laboratóriumi mintájának szállítását fogja felügyelni, köztük az Aboriginal and Torres Strait Islander Community Health Service betegeit. A program részét képezik a Gold Coast-szigetek, Redlands és Hope is.

Deb Hornsby, a Mater Pathology főigazgatója szerint a Swoop Aero drónok alkalmazása a szigeti laboratóriumokból származó minták szállítására egy légi hidat hoz létre a helyi közlekedési rendszerben, amely képes felváltani a viszonylag lassú kompszakaszt egy olyan időszakban, amikor megnőtt az igény a különféle orvosi vizsgálatokra.

Bár a vállalat az afrikai kontinensen végzett tevékenységével szerzett magának hírnevet, a Moreton Bay-szigetekre irányuló szállítási projekt messze nem a Swoop Aero első projektje Ausztráliában. A kezdeményezés azokra a tapasztalatokra fog épülni, amelyeket a vállalat az elmúlt évben Ausztráliában szerzett egészségügyi logisztikai szolgáltatások működtetésében.

Előző

Az Anglian Water drónokat használ a földalatti csővezetékek szivárgásának észlelésére

A Wing Írországban szeretné meghonosítani drónos szolgáltatásait

Következő

Leave a Comment